PMS

PMS

Opgeblazen gevoel, snel boos, gespannen en hoofdpijn? PMS (premenstrueel syndroom) veroorzaakt uiteenlopende fysieke en emotionele klachten voorafgaand aan de menstruatie. Wanneer de menstruatie doorbreekt zijn de klachten verdwenen. Iedere vrouw is uniek en ook haar menstruatiecyclus. Weinig energie, rugpijn, hoofdpijn, misselijkheid en buikkrampen kunnen ook PMS-gerelateerd zijn.

Regulier is vaak gericht op hormoonbehandelingen door middel van de pil, medicatie of andere behandelingen. Natuurgeneeskundig kijken we op een andere manier naar PMS. Het lichaam kent diverse uitscheidingsorganen, zoals de huid, de urinewegen en longen. Uitscheidingsorganen ontdoen het lichaam van toxinen en overige afvalstoffen. De menstruatie van een vrouw is ook een uitscheidingsproces en een proces van leven en dood. Een gezonde menstruatie is een gezond lichaam, waarbij lichte schommelingen en klachten natuurlijk zijn. Wanneer je pijnlijke en heftige klachten ervaart voorafgaand aan de menstruatie, kan het zijn dat je PMS hebt. Het lichaam is uit balans.

Natuurlijk proces vraagt natuurlijke ondersteuning

Jouw menstruatiecyclus is een natuurlijk proces. Ervaar je klachten? Een natuurlijke behandeling brengt jouw cyclus weer terug in balans, waardoor klachten verminderen/ verdwijnen. Mijn begeleiding is er op gericht jouw cyclus natuurgeneeskundig goed in kaart te brengen op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. In de behandeling staat voeding, fytotherapie en andere natuurgeneeskundige interventies centraal.

Wil je jouw klachten van je menstruatiecyclus op een natuurlijke wijze behandelen?

Ik kom graag met je in contact!

Scroll naar boven