Opperdepop!

 8 november 2011. Ik herinner mij dat als de dag van gisteren. Een auto-ongeluk binnen de bebouwde kom in Bunnik en een zware burn-out. Van de een op andere dag stond ik letterlijk stil. 

De koek was op

Anderhalf jaar lang zestien uur slaap per dag, zonder fit wakker te worden. Gevoel van jetlag en wattenhoofd. Prikkel vermijdend gedrag. Geen focus en concentratie. Bioscoop een no go. Een zonnebril op, ook al schijnt de zon niet. Multitasken en feestjes? Vergeet het maar. Spierpijn, bleek, slap, futloos en geen behoefte aan intimiteit. Nul energie en vitaliteit. Verrassing? Nee, eigenlijk voelde ik mij al wat jaren niet fit en wijdde dat aan mijn twee zwangerschappen, het herstel daarvan en het drukke gezinsleven. Niets was natuurlijk minder waar!

Chronische stress

Lees je iets van herkenning? Wist je hoe verwoestend chronische stress voor het lichaam is? Ik toentertijd in ieder geval niet. Het verstoort vele natuurlijke processen in het lichaam, zoals ademhaling, stofwisseling, immuunsysteem, slaap, herstel en put het lichaam uit door de chronische afgifte van het stresshormoon cortisol.

Duurzame genezing

Een uitgeput lichaam en geest wil je niet nog meer belasten. De helende werking van de natuur, holisme en het versterken van het zelfgenezend vermogen, staan binnen de natuurgeneeskunde centraal. Een standaardaanpak voor een burn-out bestaat binnen de natuurgeneeskunde niet. Ieder mens, klacht, lichaam en geest is uniek. Dus ook een burn-out, de duur er van en de weg naar genezing. Preventie en herstel van een burn-out binnen de natuurgeneeskunde is op maat en gericht op:

  • Voeding: meer energie en verbetering van de algehele gezondheid
  • Bijnieren: ondersteunen en herstellen
  • Beweging: voor sneller en beter herstel
  • Zenuwstelsel: rust en balans
  • Lichaamsgerichte behandeling: rust, ontspanning, de taal van het lichaam (opnieuw) leren kennen
  • Zingeving: sociale contacten, relaties, persoonlijke ontwikkeling, religie en spiritualiteit

Wil jij ook op een natuurlijke en duurzame wijze herstellen van jouw burn-out? 
Ik begeleid je graag. 

Iedere vrouw heeft haar eigen levenslessen. Ik vertrouw op haar.
Daphne Verkouteren

Scroll naar boven