Fyto
therapie

Fytotherapie

Stap in de fascinerende wereld van fytotherapie, ook wel kruidengeneeskunde genoemd. Al eeuwenlang is de kracht van de natuur bekend. De eerste recepten en gedachten dateren van zo’n 3000 jaar voor Christus en werden uitgeschreven op kleitabletten. Binnen de fytotherapie werken we met de natuurlijke kracht van planten, kruiden en bomen ter bevordering, ondersteuning en versterking van de gezondheid.

Fytotherapie kan voor uiteenlopende gezondheidsproblemen van betekenis zijn. Denk hierbij aan:

  • Kalmeren en versterken spijsverteringsstelsel
  • Ondersteuning bij hormonale klachten
  • Kalmeren en versterken van de luchtwegen
  • Bevorderen van goede nachtrust
  • Ontspanning bij stress en burn-out
  • Verlichting bij hooikoorts
  • Huidproblemen
  • Gezonde bloedcirculatie

Kruiden voor jouw lichaam en geest

Ik heb geleerd met de magie en de kracht van planten te werken. Ik begeleid je bij het vinden van de juiste kruiden, gericht op jouw specifieke lichamelijke/ geestelijke klacht of behoefte. Fytotherapie heeft een waardevolle aanvulling op jouw gezondheid. Of het nu gaat om een acute klacht, chronische aandoening, ter preventie, versterking of ter ondersteuning in een moeilijke en/of stressvolle levensfase.

Uniek en veilig

Een kruid heeft verschillende werkzame inhoudsstoffen die ieder afzonderlijk en in combinatie met elkaar de werking bepalen. De combinatie per kruid is uniek en houdt het kruid in balans. Daarmee treden vervelende bijwerkingen in het algemeen niet op. Natuurlijk, veilig en geschikt voor alle leeftijden (gehouden aan het voorschrift). Je kunt kruiden op verschillende manieren inzetten. Denk hierbij aan thee, tinctuur (meest gebruikelijk), siroop, zalven en kompressen. Als er meerdere opties mogelijk zijn, dan bespreken we wat jou het beste past.

Kennismaken

Ontdek de kracht, magie en wijsheid van kruiden. Nieuwsgierig? Maak dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek. Ik loop graag een stukje met je mee en dan kijken we samen of ik jou verder kan helpen op jouw unieke levenspad.

Magie Lavandula Officinalis: hoofdwerkers, de student, denktype met zwakke zenuwen en overactieve kinderen. Emotioneel kwetsbaar en onrustig

Ingrid Kropf
Scroll naar boven