Fyto
therapie

Fytotherapie

Je kent ongetwijfeld het kruid kamille met zijn kalmerende werking. En lavendel, het rustgevende kruid. Niet te vergeten de eucalyptus voor de luchtwegen. En de eenvoudige paardenbloem, met zijn enorme kracht! Er zijn honderden kruiden met een geneeskrachtige werking. En dat alleen al in de Westerse geneeskunde. Laat staan over de hele wereld. Waanzinnig!

‚ÄčAltijd in beweging

Ik verbaas mij steeds weer over de wonderen van de natuur. Over de seizoen, de kleuren, de eindeloze flexibiliteit en veerkracht. Al eeuwenlang is de kracht van de natuur bekend. Fytotherapie, ook wel kruidengeneeskunde, wordt sinds jaar en dag toegepast om de gezondheid te verbeteren. Een kruid heeft verschillende werkzame inhoudsstoffen die ieder afzonderlijk en in combinatie met elkaar de werking bepalen. De combinatie per kruid is uniek en houdt het kruid in balans. Daarmee treden vervelende bijwerkingen in het algemeen niet op. Fytotherapie is een onderdeel van jouw behandelplan.

Voor veel lichamelijke klachten zijn er kruiden beschikbaar in verschillende vormen en maten. In de vorm van thee, tinctuur (meest gebruikelijk), siroop, zalven en kompressen.

Wil jij met de kracht, wijsheid en magie van kruiden jouw lichaam weer in balans krijgen?

Ik kom graag met je in contact!

Magie Lavandula Officinalis: hoofdwerkers, de student, denktype met zwakke zenuwen en overactieve kinderen. Emotioneel kwetsbaar en onrustig

Ingrid Kropf
Scroll naar boven