Eigen ervaringen delen

Eigen ervaringen delen

Mijn reis
naar
genezing

Mijn reis naar genezing

Op 8 november 2011 zorgde een auto-ongeluk en een burn-out voor een stilstand in mijn leven. Van de een op andere dag ervaarde ik ongekende vermoeidheid, mentale -en lichamelijke uitputting/ klachten en was ik compleet de weg kwijt. Anderhalf jaar lang sliep ik 16 uur per dag. Had ik ergens iets gemist, kende ik mijn lichaam niet goed, dat overkomt toch een ander? Een gevoel van schaamte, falen, verdriet en schuld overmande mij. Want als je naar mij keek, zag ik er wat vermoeid uit, maar verder leek er niets aan de hand. Wat dat betreft kun je maar beter een gebroken been of arm hebben, zodat mensen zien dat je beperkt bent. Maar een burn-out is onzichtbaar. Alleen voor mij en mijn gezin niet. Naar de bioscoop, feestjes, supermarkt, wandelen in de zon, sport, intimiteit en tv kijken waren een no-go. Stilte, rust, weinig prikkels, slapen, naar binnen keren en structuur waren een must. Dankbaar dat mijn kinderen deze periode als positief hebben ervaren. “Als jij dan s ’middags ging slapen, mochten wij gezellig naast jou in bed televisie kijken”.

Opgebrand en afgekeurd

Ik was al een tijd vermoeid, ervaarde wisselende klachten (af en aan vanaf mijn geboorte), maar wat wil je?! Kersverse moeder van 2 kleine kinderen (1,5 en 3), vrouw, vriendin, werknemer, schoonmaakster, maatje, buurvrouw, luizen/ klassenmoeder, vrijwilliger, (stief)dochter… Welke jas had ik eigenlijk niet aangetrokken? Na anderhalf jaar lang slapen, rust en verschillende therapieën in de reguliere zorg, verloor ik mijn baan als marketingcommunicatie adviseur. Ik voelde mij ook nog steeds niet goed. Een WIA-uitkering volgde en ik werd voor meer dan 50% afgekeurd. Ik kon volgens het UWV enkel nog lopende band werkzaamheden verrichten. Huh? Dat was echt een klap in mijn gezicht. Voor mijn gevoel was ik niets meer waard, voelde mij eenzaam, onbegrepen en niet gezien. Ik raapte mijn moed bij elkaar, besloot het over een andere boeg te gooien en zocht in de complementaire/ alternatieve zorg naar hulp. Ik heb heel veel verschillende therapieën gevolgd, zowel fysiek als psychisch. Daarbij kwam ik steeds een stapje verder of niet. Het bleef een beetje pappen en nathouden. Nu weet ik dat de kern nog niet was geraakt. Dat gezondheid, ziekte, genezing en heling op een heel ander vlak ligt.

Bewustwording 

Ik vond een parttime baan als marketingcommunicatie-adviseur. Helaas ging het wederom na twee jaar mis. Hartkloppingen, vermoeidheid, prikkelbaar, stemmingswisselingen, haaruitval, diverse ontstekingen en huidproblemen. Ik stevende weer af op een burn-out. Met een vaststellingsovereenkomst in goed overleg gestopt met werken. Een coachingstraject volgde, alsmede een bezoek aan een natuurgeneeskundig homeopaat. Tijdens een 3 uur durend gesprek, werd ik geconfronteerd met mijzelf, mijn jeugd, mijn (gemiste) ontwikkelingen, trauma’s en klachten. Al vanaf mijn geboorte tot aan mijn bezoek in haar praktijk, ervaarde ik klachten. Van astma, blaasontsteking, spijsverteringsproblemen, allergieën, vermoeidheid, tot aan stemmingswisselingen, depressie, niet goed kunnen meekomen, er niet bij horen en angsten. Via een tijdslijn van geboorte tot aan nu, brachten we alles op lichamelijk, fysiek, psychisch en spiritueel in kaart. Het werd mij duidelijk dat lichaam, geest en ziel éėn zijn. Dat ziekten elkaar kunnen opvolgen, het lichaam een ongekende zelfgenezende kracht heeft en vervuiling op alle niveaus (lichaam, ziel en geest) leiden tot klachten. Ik maakte kennis met mijn eigen lichaam, geest en ziel. En daarmee was mijn traject voor duurzame genezing ingezet. Door homeopathie, natuurgeneeskunde, bewustwording, yoga, trauma begeleiding, lichaamsgericht -en energetisch werk, NLP (neuro-linguïstisch programmeren), een diepe duik in mijn onderbewuste en door de afbraak van patronen -en conditionering, ben ik klachtenvrij. De opleiding Natuurgeneeskundig -en leefstijl therapeut aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde Arnhem (HVNA 2019-2023) zorgde voor verbreding, verdieping en de juiste kennis. De focus ligt op lichaam én geest, en niet te onderschatten de ziel. 

Authentieke en ware zelf

De acceptatie en overgave aan deze onzichtbare killer (burn-out) en alles wat zich daarna aandiende ging niet zonder slag of stoot. Evenals een duurzame genezing. In mijn geval was 08-11-2011 de start van mijn transformatieproces en leidde in 12 jaar tot een spirituele awakening/ Kundalini awakening (2022). Ik hoop niet dat ik je hiermee afschrik. Want ik ervaar het als positief wat mij is overkomen, maar ook heftig! Over die awakenings kan ik nog zo veel meer vertellen, maar dat laat ik voor nu buiten beschouwing. Mocht je meer willen weten, dan hoor ik dat graag via een berichtje aan mij.

Achteraf realiseer ik mij dat ik zo ver van mijn authentieke/ ware zelf was verwijderd, dat het universum mij op die datum tot stilstand dwong. Ik leerde luisteren naar mijn lichaam, mijn innerlijke stem, mijn intuïtieve en spirituele vermogens (sinds mijn geboorte al zeer sterk aanwezig) en vertrouwde op het universum. Het is een transformerende bewustwordingsreis met vele bijzondere ontmoetingen, waarbij ik na laagje voor laagje ontwikkelen op de juiste tijd, uiteindelijk mijn ware zelf heb teruggevonden. Daar waar genezing en heling ligt.

Iedere vrouw heeft haar eigen levenslessen. Ik vertrouw op haar!

Daphne Verkouteren
Scroll naar boven