Eigen ervaringen delen

De aanraking van mijn ziel

De aanraking van mijn ziel

Ik ben Daphne Verkouteren, 45 jaar, moeder van twee puberkinderen en een bevlogen, eigenwijze natuurgeneeskundig -en leefstijl therapeut. Naast mijn praktijk LEEF! werk ik met veel plezier op de marketingafdeling van de biologische groothandel en supermarkt Odin.  Zeven jaar geleden heb ik het roer omgegooid. Waarom? Omdat ik bijna in een 2e burn-out terecht kwam, sombere gevoelens had en ontzettend veel klachten ervaarde. Eigenlijk was ik mijn hele leven al op zoek naar mijn totale gezondheid. In een coachingsgtraject werd mij duidelijk dat mijn hart totaal ergens anders lag. Ik waagde de sprong! Van marketingcommunicatie-adviseur binnen diverse commerciële bedrijven naar de 4-jarige HBO studie Natuurgeneeskunde aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Arnhem.

De weg naar mijn eigen kracht

Er ging een wereld voor mij open! Eindelijk begreep ik waar mijn klachten vandaan kwamen. Al vanaf vrij jonge leeftijd kampte ik met astma, allergieën, blaasontstekingen, sterke vermoeidheid en vele andere ongemakken. Ook kampte ik met een zware burn-out en whiplash in 2011, waarvan het herstel maar zeer moeizaam verliep. Eigenlijk heb ik mij nooit echt goed gevoeld. Maar wat wil je? Een onveilige jeugd, kersverse moeder van 2 kinderen, vriendin, werknemer, schoonmaakster, maatje, buurvrouw, luizen/ klassenmoeder, vrijwilliger, (stief)dochter… Welke jas had ik eigenlijk niet aangetrokken? Op 8 november 2011 gaf mijn lichaam heel duidelijk aan dat het genoeg was. Ik werd letterlijk tot stilstand gedwongen. Wat ik toen nog niet wist, was dat dit het begin was van een transformerende bewustwordingsreis vol genezing en heling. Ik was zo ver verwijderd van mijn authentieke zelf.

Sinds 2011 heb ik mij mogen onderdompelen in de wereld van het lichaam, de geest en de ziel. Van verschillende (psycho- en natuurlijke) therapieën, vrouwencirkels, een duik in mijn onderbewustzijn, zielsregressie tot voet reflexologie, energetisch werk, yoga en ademwerk. Van een training bij “de Vrije Vrouw” op de School voor Vrije Zelfexpressie, Kundalini, trancewerk/ NLP, systemisch werk, meditaties en fan van Buddha in de Polder, Rumi, boerderij van Dorst, de Verwondering, Frida Kahlo, Deva Mitten en Premal, de natuur, stilte(wandelingen), dagjes sauna, klankschalen sessies en cacaoceremonies. 

Het was een weg met obstakels, maar ik kijk er met ontzettend veel dankbaarheid op terug. Ik leerde luisteren naar lichaam, mijn innerlijke stem, mijn intuïtieve en spirituele vermogens (die als kind al zo sterk aanwezig waren) en vertrouwde op het universum. 

Liefdevolle en gezonde wereld

Mijn missie is om de wereld liefdevoller, gezonder en mooier te maken. Mijn werk bij Odin draagt bij aan een betere toekomst. Odin streeft prachtige idealen na, waarvan “je leeft niet alleen voor jezelf, maar voor het welzijn van ons allemaal”, mijn favoriet is. Met mijn praktijk LEEF! hoop ik ook een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Graag loop ik een stukje met je mee op jouw levenspad. En kijken we samen hoe we de weg naar jouw kracht weer terug vinden. Want vanuit daar krijgen klachten geen kans, en leef je jouw unieke zelf. 

Iedere vrouw heeft haar eigen levenslessen. Ik vertrouw op haar!

Daphne Verkouteren
Scroll naar boven