Van Hollandse bodem: Spirit 3-daagse

“Zie ik jou in Schipluiden volgende maand?” vroeg een client in mijn praktijk. Geen idee wat ze bedoelde. Na haar enthousiaste betoog direct een ticket geboekt. Het Happy Spirit Festival . Helemaal te gek! Jezelf laten onderdompelen in een wereld vol yoga, filosofie, bewustzijn, mindfulness, meditatie en meer. Sinds dat ik het roer om heb gegooid, zoek ik naar verbreding, verdieping en vernieuwing op spiritueel vlak. Vind je spiritualiteit ingewikkeld, zweverig of geiten wollen sokkerig? Laten we het dan omschrijven als naar binnen gaan/ inchecken bij jezelf, rust en balans vinden. Meer het hart laten spreken, dan het hoofd. Meer emotie en minder ratio. Voor veel mensen een ontzettende uitdaging.

Helende harpklanken en onderbewustzijn

Dit festival nodigt je uit om kennis te maken met de wondere wereld van spiritualiteit. Drie dagen lang keuze uit verschillende workshops, natuurlijke voeding, beweging, volop inspiratie en rust. Ik ervaarde de diepe werking van het lichaam en de geest tijdens mijn allereerste healing harp sessie van Danielle Uriel. Zo puur. Werkelijk prachtig én met een heilzame werking. Onze cellen bestaan voor 70% uit water en ieder wezen heeft zijn eigen resonantietoon. Elke cel trilt en resoneert bij een bepaalde frequentie. Elk orgaan heeft een verzameling cellen en reageert op een bepaalde klanktrilling. Wanneer klanken resoneren met iemands trillingsfrequentie, gebruikt het lichaam de verhoogde energie om in balans te komen. Wauw! De harp wordt vaak ingezet bij stress, stervensbegeleiding, meditaties, uitvaarten en healingsessies. Geen Spotify tijdens mijn uitvaart!

Onze mind

Van de prachtige, helende en pure klanken van de harp, naar een reality check bij de lezing van Juno Burger. De conditionering van onze mind! Wist je dat wetenschappelijk is bewezen dat 95% van ons handelen, wordt gestuurd door ons onderbewuste? Die wordt gevoed door ons persoonlijke verleden, maar ook via het collectief middels familiesystemen, genen, parallele levenservaringen en planetaire historie. 95%. Dat is echt bizar veel! En wij maar denken dat we onze mind kunnen besturen.

Verbindend festival

Meditaties, zang, dans, massages en struinen bij de vele kraampjes vol edelstenen, kruiden, natuurlijke geuren, kleding en meer. Genietend van mijn vegan groene curry, zie ik mensen in verbinding met elkaar. Ze praten, gebaren, ervaren, genieten, leren en ontdekken. De gedachte dat we allemaal het festival lichter en bewuster verlaten, stemt mij gelukkig. Kijk nu al uit naar volgend jaar!

Scroll naar boven