Met deze 6 tips de herfst door!

Wat is het prachtig buiten! Een kleurrijk bos, paddenstoelen all over the place en glinsterende spinnenwebben. Het is weer herfst. De bladeren verkleuren aan de bomen, laten los en bieden voeding en bescherming aan de bodem. De herfst staat voor loslaten en daagt je immuunsysteem uit.  Ook je energieniveau kan schommelen. Een aantal tips voor een gezonde en fitte herfst: 

  1. Neem afscheid van het oude en wat jou niet meer dient. Zo voorkom je energetische blokkades in je lichaam. Een ritueel, meditaties, stilte wandelingen in het bos of het schrijven van een brief kan je helpen. Voel en ervaar wat bij jou past.
  2. Slik vitamine D3 in een vloeibare vorm. In de herfst en winter is een dagelijkse dosis van 25 mg voldoende. En vergeet niet vitamine C. Eet een biologische sinasappel, inclusief de witte velletjes.
  3. Geniet van een kop Golden Milk. Kurkuma en gember zijn een boost voor je immuunsysteem. Een heerlijke verwarmende drank na een koude boswandeling.
  4. Eet lekker veel van de lookfamilie zoals knoflook, daslook, bieslook. Vergeet ook uien niet. Ze zitten boordevol vrije radicalen die ontstekingen remmen en bescherming bieden tegen bacteriën, virussen en schimmels.
  5. Eet paddenstoelen in alle soorten en maten. Ze stimuleren natural killer cells, de “soldaten” van ons immuunsysteem.
  6. Inkoppers! En toch ontzettend belangrijk: voldoende slaap, regelmaat in slaappatroon en vind je balans in stress en ontspanning.

Ik wens je een fijne en sfeervolle herfst!

Deel deze pagina

Scroll naar boven